Club Med’in her şey dahil tatil konsepti, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik prensibini merkezinde bulunduruyor. "Happy to Care" programıyla plastik kullanımını azaltma, gıda israfını önleme ve yerel üreticilere destek gibi adımlar atan Club Med, tüm tesislerinde Green Globe sertifikasıyla sürdürülebilir turizme öncülük ediyor. Club Med Palmiye, Antalya'da Green Globe sertifikasına sahip nadir işletmelerden biri olarak düzenli kıyı temizliği gibi uygulamalarla çevresel sorumluluğunu gösteriyor.
Club Med, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği her şey dahil tatil konseptinin ayrılmaz bir parçası olarak benimsiyor. Şirket, bu alanda yüksek kaliteli hizmet sunumu, yetenekli çalışanların korunması, yerel ekonomiye ve topluluklara katkı sağlanması, çevresel ve sosyal sorumluluk ile dijital dönüşüm başlıklarına odaklanıyor.
2005 yılında Sürdürülebilir Kalkınma Departmanı'nı kuran Club Med, bu alandaki adımlarını Take Care raporlama tekniğiyle izliyor. 2017'de BREEAM standartlarına dayanan ekolojik yapı kurallarını geliştiren kurum, yeni tatil köylerinin inşasında Club Med inşaat eko-standartlarına uygun olarak sertifikalandırma yapıyor.
Club Med’in Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Pasifik Asya'daki tüm tesisleri, dünyanın önde gelen eko-sertifika programlarından Yeşil Dünya (Green Globe) belgesine sahip. Bu tesisler aynı zamanda, sahip oldukları arazinin yalnızca %10’unda yapılaşma barındırarak içerisinde bulunduğu doğaya saygıyla faaliyet yürütüyor.
"Happy to Care" programı kapsamında plastik kullanımı azaltılacak
Club Med’in “Happy to Care” programı kapsamında, tek kullanımlık plastiklerin aşamalı olarak kaldırılması, enerji tüketiminin daha iyi yönetilmesi, gıda israfının önlenmesi ve yerel agro-ekolojiye destek gibi yenilikçi adımlar atılıyor. Program çerçevesinde başlatılan "Elveda Plastik" projesi ile tek kullanımlık plastiklerin kaldırılması ve plastik şişe tüketiminin %50 oranında azaltılması hedefleniyor.
Club Med’in çevresel sürdürülebilirlik odağındaki öncelik alanlarından biri de deniz ve karasal biyoçeşitliliği korumak. Şirket bu amaçla, tüm inşaat projelerinde çevresel etki değerlendirmesi yapmaya devam ediyor. 2030 yılına kadar tüm peyzaj alanlarında kimyasal tarım ilaçları kullanmadan yönetmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra, yerel çevre dernekleri ile tüm dünyada 34 tesiste 50'den fazla ortaklık gerçekleştiren Club Med, 2030’a kadar tüm köylerde bir çevre koruma derneği ile iş birliği yapmayı hedefliyor.
Gastronomi alanında yerel üreticileri desteklemeyi amaç edinen ve hayvan refahını önceliklendiren Club Med, 2030 yılına kadar taze ürünlerin %50'sini yerel üreticilerden temin etmeyi taahhüt ediyor. Buna ek olarak, mutfak uygulamalarını gözden geçirerek tüm restoranlarda vejetaryen seçenekler sunma, organik bebek köşeleri sağlama ve et tüketimini azaltma gibi adımlar atıyor. Ayrıca, hayvansal ürünler için kafessiz yumurta gibi etik standartları göz önünde bulundurmaktadır.
Club Med Palmiye, her ay sahil temizliği etkinliği gerçekleştiriyor
Club Med Palmiye, Antalya'da Green Globe sertifikasına sahip ender işletmelerden biri olarak öne çıkıyor. "Happy to Care" programı kapsamında sürdürülebilir adımlar atan Club Med Palmiye ekibi, her ay kapsamlı sahil temizliği etkinliği gerçekleştiriyor. Bu etkinliklerde, çalışanlar ve gönüllü misafirlerin de katılımıyla önemli miktarda plastik atık toplanırken, kıyılardaki yaşam alanlarının korunmasına da katkı sağlanıyor.
Club Med Türkiye Direktörü Özlem Tosun, sürdürülebilirlik bilincini artırmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla yapılan bu etkinliklerin Club Med'in Türkiye'deki çabalarının bir parçası olduğunu belirtti. Club Med'in dünyaya saygı ve sorumluluk anlayışının her şey dahil konseptinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Tosun, sözlerine şöyle devam etti:
“Club Med olarak çevre, enerji tüketimi, kültürel koruma ve gıda israfı gibi alanlarda önemli adımlar atmaya, misafirlerimizin farkındalıklarını artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilir turizmi her şey dahil paketine dahil ederek misafirlerimize zengin deneyimler sunmaya devam edeceğiz.”