Turizm sektöründeki yeni yatırımlarda ve mevcut tesislerde, tüm teknik ihtiyaçlarının ve gerekli altyapı malzemelerinin, “Dünya Markaları” ile bir arada bulanacağı, alanında dünyada tek olan Hotel-Tech Antalya Fuarı, bu yıl ikinci kez sektör profesyonellerini ve ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuar, katılımcılarına mevcut ve yeni ürünlerini sergileme, profesyonellerle bir araya gelecekleri B2B görüşmelerle iş olanaklarını genişletme olanağı tanırken, düzenlediği seminerlerle ve ayrıca fuar bünyesinde gerçekleşecek Makine Mühendisleri Odası’nın ülke çapında düzenleyeceği “İklim 2024 Kongresi” organizasyonu ile bir bilgi platformu olma özelliği de taşıyor.
Plan T Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Hotel-Tech fuarı; HVAC-R: İklimlendirme, havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemleri / Enerji ve elektrik sistemleri, jeneratörler / Arıtma ve atık su sistemleri / Pompa, hidrofor sistemleri, su yumuşatma ve ozmoz sistemleri / Havuz uygulamaları ve ekipmanları / Aydınlatma ürünleri / Yangın sistemleri / Otomasyon çözümleri / Teknik malzeme ve ekipmanlar alanında faaliyet gösteren sektörleri bir araya getirecek. Fuarda otel ve tatil köyleri, inşaat firmaları-toplu konutlar, hastaneler, okul ve yurtlar için gerekli altyapı malzemeleri, “Dünya Markaları” ile bir arada bulunacak. Ülke çapında otel yöneticileri, otel teknik müdürleri, otel satın alma müdürleri, makina mühendisleri, elektrik mühendisleri, inşaat mühendisleri, çevre mühendisleri, kimya mühendisleri, inşaat firmaları gibi geniş bir yelpazede ziyaretçi profili ve fuara destek veren birçok kurum ve kuruluş üyeleri ile fuarda bulunacaklar. Hotel-Tech Fuarı kapsamında teknik gelişmelerin anlatıldığı küçük seminerler ve firmaların profesyonellerle bir araya geleceği B2B görüşmeler gerçekleşecek. Bunun yanı sıra, Makina Mühendisleri Odası da ülke çapında “İklim 2024 Kongresi” düzenleyecek.
Hotel-Tech Antalya Fuarına katılım sağlayan tedarikçi firmalar, turizm sektörünün, kendileri için stratejik öneme sahip olduğunu belirtiyorlar
Hotel-Tech Antalya Fuarına katılım sağlayan tedarikçi firmalar, turizm sektörünün, kendileri için stratejik öneme sahip olduğunu, sektöre yönelik ürünlerinin, firmalarının faaliyetlerinde önemli bir payı olduğunu belirtiyorlar. Turizm sektörünün canlı kalmasının, renovasyonların yapılmasının ve yeni taleplerin açılmasının, kendilerinin üretim ve hizmetini direkt olarak olumlu yönde etkilediğini ifade eden katılımcılar, sektöre sundukları çözümlerle, tesislerin sürdürülebilir ve verimli çalışmalarına katkı sağlıyorlar. Mevcut ürünlerinin yanı sıra fuara özel yeni ürünlerini tanıtarak, sektör profesyonellerine yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyorlar.
Katılımcılar, Hotel-Tech Fuarı’nın, mevcut ve yeni ürünlerini tanıtma, yetkililerle karşılıklı diyalog kurabilme, iş potansiyelini artırma ve kurum imajını güçlendirme bağlamında sektördeki en önemli etkinliklerden biri olduğunu belirtiyorlar
Hotel-Tech Fuarı’nın, sektördeki en önemli etkinliklerden biri olduğunu ifade eden tedarikçi firmalar, fuar sayesinde, mevcut ve yeni ürünlerini, geniş bir hedef kitleye tek seferde tanıtma fırsatı bulduklarını, yeni iş ortaklıkları kurduklarını, müşteri ağını genişletebildiklerini, büyük bir iş potansiyeli yaratıldığını, sektördeki trendleri yakından takip edebildiklerini, marka tanınırlığını arttırdıklarını, kurum imajını güçlendirdiklerini ve pazar payını artırmaya yönelik stratejiler ürettiklerini belirtiyorlar. Özellikle fuarın bir diğer avantajı olarak da otellerin yetkili temsilcileri, satın alma yöneticileri, teknik müdürleri, proje firmaları, mekanik taahhüt firmaları ile karşılıklı görüşme ortamını sağlayabildiklerini, ürün- fayda- maliyet konusunda birebir fikir alışverişinde bulunabildiklerini, gelecek projeleri için önemli bağlar oluşturabildiklerini önemle vurguluyorlar.
Hotel Tech Fuarı’nın gelişimi adına katılımcı firmalar, uluslararası katılımın artırılmasını, network fırsatlarının geliştirilmesini, tanıtımın artmasını, sanal fuar alanlarının oluşturulmasını, dijitalleşmeye daha çok önem verilmesini, etkin atölye çalışmaları yapılmasını, yerel katılımcıların sayısının artmasını ve bölgesellikten kurtulmasını, mimar, yatırımcı ve makine mühendisleri odalarıyla birleştirilmesini öneriyorlar
Hotel Tech Fuarı’nın kendileri için önemine değinen katılımcı firmalar, fuarın daha da geliştirilmesi adına birtakım önerilerde bulunuyorlar:
· Uluslararası Katılımın Artırılması: Fuara daha fazla uluslararası ziyaretçi ve katılımcı çekmenin, sektör profesyonelleri arasında küresel bilgi paylaşımını teşvik edebileceğini, bu durumun ise fuarın uluslararası bir platform haline gelerek, sektöre daha geniş bir perspektif sunmasını sağlayacağını belirtiyorlar.
· Network Fırsatlarının Geliştirilmesi: Katılımcı ve ziyaretçiler arasındaki etkileşimi artıracak network etkinliklerinin düzenlenmesinin, sektörel iş birliklerinin güçlenmesini ve yeni iş fırsatlarının doğmasını sağlayabileceğini açıklıyorlar.
· Tanıtım: Fuarın tüm kitlelere ulaşacak bir sosyal medya, iletişim ve reklam çalışmalarının başarıyla yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.
· Sanal Fuar Alanları: Fuarın dijitalleştirilmesi ve katılımcılara sanal fuar alanları sunulmasının, özellikle yurt dışından katılım gösteren firmalar için erişilebilirliği artırabileceğini belirtiyorlar.
· Dijitalleşme: Sektördeki dijitalleşme trendini daha fazla yansıtacak bir program ve interaktif teknoloji deneyim alanları oluşturulmasının, fuarın profesyonel etkileşim gücünü artıracağını ve hem ziyaretçilere hem de katılımcılara değer katacağını ifade ediyorlar.
· Atölye Çalışmaları: Etkinlik süresince başta enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konuları olmak üzere seminer ve atölye çalışmaları düzenlenmesinin, sektör profesyonelleri için büyük fayda sağlayacağını açıklıyorlar.
· Yerel katılımcılar: Fuara katılım sağlayan yerel katılımcı sayısının arttırılmasının ve bölgesellikten kurtulunmasının önemine değiniyorlar.
· Son olarak fuarın mimar, yatırımcı ve makine mühendisleri odalarıyla da birleştirilebilirse daha etkili olacağını düşündüklerini ifade ediyorlar.
2025 yılında, turizm sektöründeki büyüme trendinin devam edeceğini öngören turizm tedarikçileri, mevcut ürün portföylerini daha da geliştirerek, otel ve turizm sektöründe daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefliyorlar. Yenilikçi ve çevre dostu ürünler geliştirmeyi hem enerji tasarrufu hem de sürdürülebilirliğe odaklanmayı, dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmayı ve globalde yeni pazarlara açılmayı amaçlıyorlar. Özellikle 2025 yılı için Turizmde Sürdürülebilir Enerji ve Su Yönetim sistemlerinin, yasa ve yönetmelikler çerçevesince çok daha fazla üzerine düşüleceğine, özellikle turizm acentelerinin bu konuda hassasiyetinin artacağına inandıklarını belirtiyorlar. Kendilerinin de bu konularda STK ve Meslek odaları ile geniş çaplı toplantı ve brifinglerde bir araya gelmeye ve ülkemizin doğal kaynaklarının korunmasına yardımcı olmaya devam edeceklerini açıklıyorlar. Bu açıdan öncelikle, yurt dışında birçok şirketin başardığı gibi, Akdeniz ve Ege Bölgesi’ndeki tesislerde, su kullanım ve verimlilik konularında 100. Milyon Ton/su tasarrufu oluşturulması konusunu hedeflediklerini belirtiyorlar. Çevre dostu çözümleriyle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmayı misyon ediniyor, bu doğrultuda AR-GE yatırımlarına hız kesmeden devam ediyorlar.
Turizm Proje Dergisi Özel Haber